Mar 13

Shimano Ki2 kit mountainbike

Nieuws

Tags; Kristin Armstong, Shimano Dura Ace DI2, XTR

Shimano Ki2 kit mountainbike

Het elektronische Shimano Dura Ace DI2 schakelsysteem op een mountainbike is niets nieuws. Zo werd er al een Cannondale Flash afgemonteerd met DI2 en was er het Titus DI 29er project van Fair Wheel Bikes. Telkens met zelf ontworpen shifters of elektronica. De komst van de 2x10 Shimano XTR groep biedt nieuwe mogelijkheden.

Zo stak Joe Savola, echtgenoot van voormalig Wereld en Olympische kampioene Kristin Armstong, de koppen bij elkaar met enkel vrienden. Een combinatie van de XTR, DI2, Satellite shifter en zelf ontwikkelde onderdelen vormen de Ki2 kit. Hierin vinden we de beugels waarin de DI2 Satellite shifters passen. Deze kunnen zonder extra klemmen, aan het stuur, bevestigd worden aan de remhendel. Een probleem was de grote vertanding van een mountainbike cassette die oploopt tot 36 tanden. Daarom werd er ook gewerkt aan een aangepaste derailleurkooi die de huidige van de DI2 achterderailleur vervangt.

Gesponsorde linksDe Ki2 kit is uit prototype fase en zal snel commercieel verschijnen. Op de Niner Air9 van Savola kunnen we het geheel al afgemonteerd zien.

Shimano DI2 ombouw kit Ki2 op Niner Air9Shimano DI2 ombouw kit Ki2 op Niner Air9Shimano DI2 ombouw kit Ki2 op Niner Air9Shimano DI2 ombouw kit Ki2 op Niner Air9Shimano DI2 ombouw kit Ki2 op Niner Air9Shimano DI2 ombouw kit Ki2 op Niner Air9Shimano DI2 ombouw kit Ki2 op Niner Air9Shimano DI2 ombouw kit Ki2 op Niner Air9Prototype beugels voor de Shimano DI2 Satellite shifterGesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links