Mar 07

Squirt Lube

Werkplaats

Tags; Squirt Lube, Legends, VDB Parts

Squirt Lube

Squirt Lube is een smeermiddel met een opmerkelijke naam waarvan u alvast eens gehoord heeft. Het product werd ontwikkeld in Zuid-Afrika en is biologische afbreekbaar wat alvast in pluspunt is in onze groene samenleving. Squirt Lube bestaat uit wax en water, na het aanbrengen verdampt het water en blijft er een laag wax op de ketting achter.

Bij gebruik van dit smeermiddel blijft de ketting proper en wordt het onderhoud naar een minimum herleid. Dat is wat de producenten van Squirt Lube beloven. Een wondersmeermiddel ben ik eerder nog niet tegen gekomen, tijd voor een test dus.

Gesponsorde linksHet aanbrengen van Squirt Lube gebeurt op een propere ketting. Na een eerste maal aangebracht te hebben is het smeermiddel zo goed als verdwenen en blijft er een dun laagje wax over op de ketting. Bij het eerste gebruik dienen we de smeerbeurt nogmaals te herhalen. Hierna zien we de wax iets nadrukkelijker aanwezig op de ketting. Er vormen zich kleine brokjes, dit is de bedoeling en de overtollig wax dient niet verwijderd te worden.

Een duidelijk verschil zie je ook bij een oude en een nieuwe ketting. In de schakels van een nieuwe ketting zit nog voldoende vet. Hierdoor is er direct meer wax opbouw op de ketting na de eerste smeerbeurt. Bij een gebruikte, oudere ketting trekt de wax diep tussen de schakels waar de meeste smeeroliƫn niet geraken.

De ritten met Squirt Lube op de ketting verliepen geruisloos zoals het hoort. Ook in het bos in zware omstandigheden doet de wax prima zijn werk. Zelf tijdens een zanderige toerrit was er geen geknars of gekraak van de ketting te horen. Na de rit bleef er een opmerkelijk propere ketting over. Wonder smeermiddelen bestaan niet, maar Squirt Lube komt toch dicht in de buurt.

Heb je weinig tijd of beperk je het onderhoud van je fiets liever tot een minimum, volstaat het de ketting af te vegen met een doek of af te borstelen. Daarna smeer je de ketting terug in met Squirt Lube en de fiets staat klaar voor de volgende rit.

Wil je graag zelf eens Squirt Lube testen? Word lid van onze Wielernet Facebook pagina en maak kans op een flesje Squirt Lube. Onder alle leden, die zich aanmelden tot 13 maart, worden 5 flesjes verloot.

Squirt LubeAanbrengen Squirt LubeSquirt Lube op de kettingDe wax van Squirt lube trekt na de eerste maal aanbrengen bijna volledig in de kettingNa de tweede maal aanbrengen van Squirt Lube blijven er kleine brokjes wax achter op de kettingGesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links