Mar 06

Shimano 2011 update

Nieuws

Tags; Shimano, Ultegra glossy grey, Tiagra 4600

Shimano 2011 update

Vanaf deze zomer krijgen verschillende Shimano producten een update. Dit zowel bij de race- als mountainbike onderdelen. Voor de mountainbike zien we een vernieuwde Deore groep waarbij de 10 speed Dyna-Sys technologie wordt geïntroduceerd. Vooraan worden de 3 tandbladen behouden en achteraan wordt er 1 kroontje toegevoegd. Voor het trapstel is er de combinatie 42-32-24 en achteraan 11/34 en 11/36. De Deore 10 speed groep krijg ook een vernieuwde HG-X ketting. Bij de schrijfremmen wordt er gebruik gemaakt van de Servo Wave technologie, dit geeft een krachtigere en meer doseerbare remwerking die bovendien makkelijk te ontluchten is.

Ook bij de SLX groep vinden we de Servo Wave technologie terug samen met de Ice technologie, die we kennen van de XTR groep. Dit zorgt voor een betere koeling en remwerking tijdens lange afdalingen. Zowel de vernieuwde Deore 10 speed Dyna-Sys groep als de SLX remset verschijnen rond juni.


Gesponsorde linksafbeeldingafbeeldingafbeeldingafbeeldingafbeeldingafbeeldingafbeeldingafbeelding

Voor de racefiets kon de Tiagra groep niet achterblijven. De groep werd onderhanden genomen en opgewaardeerd naar 10 versnelling. De Shimano Tiagra 4600 groep is een volwaardige 10 speed groep geworden. Beschikbaar in dubbel, compact en tripel. Het uiterlijk van de groep werd lichtjes bijgeschaafd maar spectaculaire veranderingen zien we niet. Ook deze nieuwe Tiagra 4600 groep verschijnt rond juni.

afbeeldingafbeeldingafbeeldingafbeeldingafbeeldingafbeelding

Bij de duurdere groepen krijgt de Shimano Ultegra groep een nieuwe kleur optie "glossy grey". Technisch veranderd er niets aan de groep, maar naast de grijze Ultegra 6700 groep kan er binnenkort ook gekozen worden voor de donkere versie. Een vernieuwing hierbij is de Ultegra PD 6700 C pedaal set. Zoals bij de Dura Ace pedalen krijgt ook dit model een carbon composiet body en slankt hiermee af van 314 gram naar 265 gram. Voor deze Ultegra 6700 glossy grey groep zal er ook een aangepast tubeless wielset beschikbaar zijn. De groep verschijnt rond juni, de pedalen volgen later in september.

afbeeldingafbeeldingafbeeldingafbeeldingafbeelding

In 2013 is Amerika gastland voor het WK cyclocross. De sport verlaat midden Europa en zal hiermee hopelijk populairder worden bij een breder publiek. Shimano kan dus niet achterblijven en volgt in de voetsporen van Campagnolo met specifieke cyclocross onderdelen. De CX70 serie bevat een trapstel met 46-36 vertanding, een voorderailleur hierop aangepast en een stel cantilever remmen. Daaronder verschijnt er ook de CX50. Hier vinden ook een 46-36 trapstel terug maar in 2 kleur opties, zwart en zilver. Hierbij hoort ook een aangepaste voorderailleur en cantilever remmen. De Shimano CX70 onderdelen verschijnen rond augustus, op de Shimano CX50 onderdelen moeten we iets langer wachten tot oktober.

afbeeldingafbeeldingafbeeldingafbeeldingafbeeldingafbeeldingGesponsorde links/p>

Schrijf zelf een reactie


Registreren

Aanmelden

Links